Bu sözler Başbakan Binali Yıldırım’a ait. Teknolojinin en olmazsa olmazlarından olan yazılım ve kodlama konusunda gerçekleştirilmesi gereken eğitime verilen önem de her geçen gün artmakta.

Adımlar 6 Ay Önce Atıldı

Bundan yaklaşık 6 ay kadar önce MEB Yenilik ve Eğitim Teknolojileri yani YEĞİTEK Genel Müdürü Ahmet Onur Ak tarafından açıklanmış olan bilgiye göre 5. ve 6. sınıflarda zorunlu, 7. ve 8. sınıflarda ise seçmeli olmak üzere bilişim teknolojileri ve yazılım dersi öğretim programına kodlama eğitiminin getirilmesi amaçlanarak bazı çalışmalar başlatılmıştı.

MEB’in Kodlama Dersi Altyapısı Hazır

Kodlama dersi için MEB’in altyapısı bile şimdiden hazır durumda ve bunca hazırlıktan sonra artık sıra somut adımların atılmasına geldi. İşte tam da bu konuda fikirlerimizin aynı olduğu kişilerden birisi olan Başbakan Binali Yıldırım’dan da adım geldi.

Dijital Girişim Türkiyenin İtici Gücü Olacak

Eğitim, sağlık, inşaat, iletişim ve hatta lojistik gibi alanlarda daha güçlü büyüme ve küresel rekabette boy gösterilme amacıyla Türkiyenin önemli adımlar attığını vurgulayan Başbakan Yıldırım, bundan sonraki süreçte ise yeni nesil dijital girişimcilerin enerjilerine ihtiyaç duyduğumuzu dile getirmekte. Söz konusu olan bu enerjiye sahip olan yeni nesil dijital girişimcilerin artması da küçük yaştan itibaren sistematik olarak verilecek olan eğitimden geçmekte.

Yazılım Geliştirme Alışkanlığı Küçük Yaşlara İnecek

İşte burada en önemli konu olarak devreye daha önceden de gündeme gelen kodlama eğitimi geliyor. Ortaokullar için planlanmış olan kodlama eğitimi ve bu sayede oluşacak olan yazılım geliştirme alışkanlığı, yavaş yavaş ilkokul seviyelerine kadar inecek. Başbakan Yıldırım’ın konuya dair yapmış olduğu açıklamalar ise şöyle;

Dijital Dönüşüm Seferberliği İlan Edilmeli


Yerli yazılımla yerel katma değerimizi artırabiliriz. Kod yazan, dijital iş yapan girişimcilerin sayılarını artırmalıyız. Girişimci kültürü ve kod yazma alışkanlıklarını daha ilköğretim döneminde kazanan kuşaklar yetiştirmeliyiz.

Sadece devletin altyapı yatırımları yeterli olamaz. Türkiye’nin dev şirketlerinin ve kurumlarının “Yeni Nesil Dijital Girişimcilik” konusunda eko sistemlerin oluşturulmasına destek vermesi gerekir. Yeni Nesil Dijital Girişimciler, bizimle gelecek kuşaklar arasındaki dijital köprüleri ve otobanları inşa edecekler. Dijital tabanlı çözümlerle kaynaklarımızı daha verimli kullanmak zorundayız. Güçlü ve istikrarlı bir ekonomi, sağlık, eğitim ve adalet konusunda örnek bir ülke olmak, demokrasinin mimarı olan milletimizin ve Türkiye’nin geleceği için ‘Dijital Dönüşüm Seferberliği’ ilan etmeliyiz.