Otonom Bakım Nedir? sorusu özellikle bakım işleriyle ilgilenen kişiler için önem arz eder. Otonom Bakım, imalat operatörlerinin bakım bölümünden gelen destekle birlikte kendi ekipmanlarının bakımı ve bakımla ilgili problemlerin erken tespiti için aktif bir şekilde görev almalarıdır.
Otonom Bakım Nasıl Yapılmalıdır?
Otonom bakım ekipçe yapılacak bir bakım çeşididir. Bu nedenden dolayı da otonom bakım işlemleri ekip halinde gerçekleştirilmelidir. Ekibin üyeleri konumundaki üretim operatörleri, bakım bölümündeki operatörler ve mühendisler hedeflerini birlikte belirleyecek şekilde çalışmalı ve bu bilgi ve deneyimlerini birbirleriyle paylaşarak otonom bakım işlemini gerçekleştirmelidir.
Otonom Bakımın Yararları Nelerdir?
Otonom bakım çalışma yapıldıkça ve olgunlaştıkça yararı artan bakım türüdür. Otonom bakım gerçekleştiği zaman bakım operatörünün harcadığı vakit azalır. Aynı zamanda üretim operatörünün yaptığı işlerde ise artış artar.
Otonom bakım bu özelliğiyle yük dağıtıcı bakım görevini de görmüş olur. Aynı zamanda üretim operatörlerinin de süreç içerisinde yer alan ekipmanlarını sahiplenmelerine imkan tanır.
Otonom Bakım Adımları Nelerdir?
- Makinanın günlük temizliği ve problem belirtilerinin öğrenilmesi
- Kirlenmeyi önleyen metotların öğrenilmesi ve erişilmesi zor olan noktaların erişimlerinin kolay hale getirilmesi
- Öncül temizlik, inceleme ve araştırma standartlarının oluşturulması
- Kontrol prosedürleri ile alakalı genel eğitimlerin yapılması
- Kontrollerin otonom yapılmaya başlanması
- Standartların ve görsel yönetimin uygulanması
- Tam otonom bakımın gerçekleştirilmeye başlaması
Otonom Bakım Nedir Sorusu?
Otonom Bakım Nedir sorusunun cevabını bu yazı ile size açıklamaya çalıştık. Eğer otonom bakım işlemlerini gerçekleştirirken bakım yönetim yazılım kullanmak isterseniz Repairist – Bakım Yönetim Sistemi Yazılımı sizin için kaçırılmaz bir fırsat olacaktır.