yangın tüpü takip programı arşivleri - Atılım Yazılım https://www.atilimyazilim.com/etiket/yangin-tupu-takip-programi Aybit, Adisyon Programı, Güzellik Merkezi Programı Fri, 21 Jul 2023 10:45:08 +0000 tr hourly 1 Yangın Tüpü Barkod Sistemi https://www.atilimyazilim.com/blog/yangin-tupu-barkod-sistemi.htm Wed, 03 Jun 2020 08:17:28 +0000 https://www.atilimyazilim.com/?p=6997 Yangın söndürme cihazlarının dolum ve bakım yapılan iş yerlerindeki standartlarda özellikle Yangın Tüpü Barkod Sistemi olmak üzere değişiklikler yapıldı. “Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının TS 11827 İşyerleri-Yangın Söndürme Cihazlarına Bakım ve Dolum Hizmeti Veren Yerler İçin Kurallar Standardı” tebliğine göre; Barkodu olmayan yangın tüplerine dolum yapılamayacak  Yangın söndürücüler ilk hizmete alındığında ve sonrasında yaklaşık 30 ...

The post Yangın Tüpü Barkod Sistemi appeared first on Atılım Yazılım.

]]>
Yangın söndürme cihazlarının dolum ve bakım yapılan iş yerlerindeki standartlarda özellikle Yangın Tüpü Barkod Sistemi olmak üzere değişiklikler yapıldı.

“Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının TS 11827 İşyerleri-Yangın Söndürme Cihazlarına Bakım ve Dolum Hizmeti Veren Yerler İçin Kurallar Standardı” tebliğine göre;

Barkodu olmayan yangın tüplerine dolum yapılamayacak 

  • Yangın söndürücüler ilk hizmete alındığında ve sonrasında yaklaşık 30 gün aralıklarla veya şartlar gerektirdiğinde daha sık sürelerle sahibi ya da sorumlusu tarafından periyodik muayeneden geçirilecek ve bu durum kayıt altına alınacak.
  • Üzerindeki imalatçı/ithalatçı etiketi okunmayan, silinmiş ve aşırı derecede korozyona uğramış veya ciddi hasar görmüş yangın söndürücülere dolum yapılmayacak.
  • Bu cihazlara, halon gazı ve ozon tabakasını incelten maddeler doldurulamayacak.
  • Yangın söndürücünün sahibi ya da sorumlusu, periyodik muayene sırasında olumsuz bir durumla karşılaşırsa,
    sözleşmeli olduğu veya ürünü satın aldığı iş yerine bilgi verecek. Söz konusu teçhizat, yılda bir kere ve yerinde bakıma tabi tutulacak.
  • Yangın söndürücülerin etiketinde, dolum ve hidrostatik test tarihlerinin yer alması zorunlu olacak.
    Cihazların takip eden muayene, bakım ve dolumlarında da etiketleri üzerlerinde kalacak ve bakım ile dolumu yapan firma, söndürücü üzerinde ayrı bir yere ilgili standarda göre kendi etiketini yapıştıracak.

Yangın Tüpü Bakım Ve Takip ProgramıYangın Tüpü Barkod Sistemi

Sanayi bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğe göre; programda bulunan Yangın Tüpü Barkod Sistemi ile yangın tüplerinizi barkodlayabilir , dolum-satış ve kontrol işlemleri kayıt altına alabilirsiniz.

Aybit – Yangın Tüpü Bakım Ve Takip Programı ile işletmenizde bulunan yangın söndürme tüpleri ve dolaplarının periyodik bakım ve kontrollerini, sözleşmeleri,
talimatları ve daha fazlasını kayıt altına alabilir ve kolayca yönetebilirsiniz.

Günlük / Aylık / Haftalık veya istediğiniz zaman aralıklarında bakım takvimi oluşturun program üzerinden takip edebilir, test tarihi geçen tüpler için uyarı alabilirsiniz.

El Terminali yazılımı ile sahada yapılan kontrolleri ve kontrol sırasında yapılan işlemleri sisteme giriş yapılmasını sağlar yanlışlıklar ve sorunları en aza indirebilirsiniz.

Aybit Yangın Tüpü Bakım ve Takip Programı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın! 

0262 255 52 12 destek hattımızı arayabilir, hemen demo talebi için butona tıklayabilirsiniz:

 

 

The post Yangın Tüpü Barkod Sistemi appeared first on Atılım Yazılım.

]]>
Yangın Tüpü Yönetmeliği – 2020 https://www.atilimyazilim.com/blog/yangin-tupu-yonetmeligi-2020.htm Sat, 09 May 2020 15:43:28 +0000 https://www.atilimyazilim.com/?p=6864 Yangın Tüpü Yönetmeliği Yangın Tüpü Yönetmeliği, Binaların Yangından Korunmasına Dair Yönetmelik’te Yangın Tüpü Yönetmeliği  “Taşınabilir söndürme tüpleri” iken “Taşınabilir söndürme cihazları” 10.08.2009 tarihinde değiştirilmiş olarak belirtiliyor. İşletmenizde yangın öncesi ve sırasında alınacak tedbirleri, usul ve esasları bu yönetmelikten inceleyebilirsiniz.  Yangın Söndürme Sistemleri BİRİNCİ BÖLÜM Genel Hükümler Tasarım ilkeleri MADDE 90 (1) Yangın söndürme sistemleri, bu ...

The post Yangın Tüpü Yönetmeliği – 2020 appeared first on Atılım Yazılım.

]]>
Yangın Tüpü Yönetmeliği

Yangın Tüpü Yönetmeliği, Binaların Yangından Korunmasına Dair Yönetmelik’te Yangın Tüpü Yönetmeliği  “Taşınabilir söndürme tüpleri” iken “Taşınabilir söndürme cihazları” 10.08.2009 tarihinde değiştirilmiş olarak belirtiliyor. İşletmenizde yangın öncesi ve sırasında alınacak tedbirleri, usul ve esasları bu yönetmelikten inceleyebilirsiniz. 


Yangın Söndürme Sistemleri

BİRİNCİ BÖLÜM

Genel Hükümler

Tasarım ilkeleri

MADDE 90

(1) Yangın söndürme sistemleri, bu Yönetmelik kapsamındaki bütün yapı ve binalar ile tünel, liman, dok, metro ve açık arazi işletmeleri gibi yapılarda yangın öncesinde ve sırasında kullanılan sabit söndürme tesisatıdır. Binalarda kurulan yangın söndürme tesisatının, binada bulunanlara zarar vermeyecek, panik çıkmasını önleyecek ve yangını söndürecek şekilde tasarlanması, tesis edilmesi ve çalışır durumda tutulması gerekir.

(2) Yangın söndürme sistemlerinin; her yapıda meydana gelebilecek olan yangını söndürecek kapasitede olması ve yapının ekonomik ömrü boyunca, otomatik veya el ile gereken hızda devreye girerek fonksiyonunu yerine getirebilmesi gerekir.

(3) Kurulması gereken sabit yangın söndürme sistemlerinin ve tesisatının nitelikleri, kullanılacak teçhizatın cinsi, miktarı ve yerleştirilmeleri; binanın ve binada bulunabilecek malzemelerin yangın türüne göre belirlenir. Sistemde kullanılacak bütün ekipmanın sertifikalı olması şarttır.

(4) Her türlü yangın söndürme sistemlerinin, ilgili yönetmeliklere ve standartlara uygun olarak tasarlanması, tesis edilmesi ve işletilmesi mecburidir.

(5) Binalarda kurulacak söndürme sistemlerinin tasarımı ve uygulaması, yetkili merci tarafından kontrol edilir ve onaylanır. Periyodik kontrol, test ve bakım gerektiren sistemlerin ve cihazların kontrolü, testi ve bakımı bina sahibi, yöneticisi veya bunların yazılı olarak sorumluluklarını devrettiği bina yetkilisince yaptırılır.

 

Taşınabilir söndürme cihazları (4)

MADDE 99- (Değişik: 10/8/2009-2009/15316 K.)

(1) Taşınabilir söndürme cihazlarının tipi ve sayısı, mekânlarda var olan durum ve risklere göre belirlenir. Buna göre;

a) A sınıfı yangın çıkması muhtemel yerlerde, öncelikle çok maksatlı kuru kimyevi tozlu veya sulu,

b) B sınıfı yangın çıkması muhtemel yerlerde, öncelikle kuru kimyevi tozlu, karbondioksitli veya köpüklü,

c) C sınıfı yangın çıkması muhtemel yerlerde, öncelikle kuru kimyevi tozlu veya karbondioksitli,

ç) D sınıfı yangın çıkması muhtemel yerlerde, öncelikle kuru metal tozlu, söndürme cihazları bulundurulur. Hastanelerde, huzurevlerinde, anaokullarında ve benzeri yerlerde sulu veya temiz gazlı söndürme cihazlarının tercih edilmesi gerekir.

(2) Düşük tehlike sınıfında her 500 m2 , orta tehlike ve yüksek tehlike sınıfında her 250 m² yapı inşaat alanı için 1 adet olmak üzere, uygun tipte 6 kg’lık kuru kimyevî tozlu veya eşdeğeri gazlı yangın söndürme cihazları bulundurulması gerekir.

(3) Otoparklarda, depolarda, tesisat dairelerinde ve benzeri yerlerde ayrıca tekerlekli tip söndürme cihazı bulundurulması mecburidir.

(4) Söndürme cihazları dışarıya doğru, geçiş boşluklarının yakınına ve dengeli dağıtılarak, görülebilecek şekilde işaretlenir ve her durumda kolayca girilebilir yerlere, yangın dolaplarının içine veya yakınınayerleştirilir. Söndürme cihazlarına ulaşma mesafesi en fazla 25 m olur. Söndürme cihazlarının, kapı arkasında, yangın dolapları hariç kapalı dolaplarda ve derin duvar girintilerinde bulundurulmaması ve ısıtma cihazlarının üstüne veya yakınına konulmaması gerekir. Ancak, herhangi bir sebeple söndürme cihazlarının doğrudan görünmesini engelleyen yerlere konulması halinde, yerlerinin uygun fosforlu işaretler ile gösterilmesi şarttır.

(5) Taşınabilir söndürme cihazlarında söndürücünün duvara bağlantı asma halkası duvardan kolaylıkla alınabilecek şekilde yerleştirilir ve 4 kg’dan daha ağır ve 12 kg’dan hafif olan cihazların zeminden olan yüksekliği yaklaşık 90 cm’yi aşmayacak şekilde montaj yapılır.

(6) Arabalı yangın söndürme cihazlarının TS EN 1866 ve diğer taşınabilir yangın söndürme cihazlarının TS 862- EN 3 kalite belgeli olması şarttır.
(7) Yangın söndürme cihazlarının periyodik kontrolü ve bakımı TS ISO 11602-2 standardına göre yapılır. Söndürme cihazlarının bakımını yapan üreticinin veya servis firmalarının dolum ve servis yeterlilik belgesine sahip olması gerekir. Servis veren firmalar, istenildiğinde müşterilerine belgelerini göstermek zorundadır. Söndürme cihazlarının standartlarda belirtilen hususlar doğrultusunda yılda bir kez yerinde genel kontrolleri yapılır ve dördüncü yılın sonunda içindeki söndürme maddeleri yenilenerek hidrostatik testleri yapılır. Cihazlar dolum için alındığında,  öndürme cihazlarının bulundukları yerleri tehlike altında bırakmamak için, servisi yapan firmalar, bakıma aldıkları yangın söndürme  ihazlarının yerine, aldıkları söndürücü cihazın özelliğinde ve aynı sayıda kullanıma hazır yangın söndürme cihazlarını geçici olarak bırakmak zorundadır.
(8) Binalara konulacak yangın söndürme cihazlarının cinsi, miktarı ve yerlerinin belirlenmesi konusunda, gerekirse mahalli itfaiye teşkilatının görüşü alınabilir

(1) Bu bölüm başlığı “Köpüklü, Gazlı ve Kuru Tozlu Sabit Otomatik Söndürme Sistemleri” iken, 16/3/2015 tarihli ve 2015/7401 sayılı Bakanlar Kurulu Eki Kararın 13 üncü maddesiyle metne işlendiği şekilde değiştirilmiştir.
(2) Bu madde başlığı “Köpüklü, gazlı ve kuru tozlu sabit otomatik söndürme sistemleri” iken 16/3/2015 tarihli ve 2015/7401 sayılı Bakanlar Kurulu Eki Kararın 14 üncü maddesiyle metne işlendiği şekilde değiştirilmiştir.
(3) Bu bölüm başlığı “Taşınabilir Söndürme Tüpleri” iken, 10/8/2009 tarihli ve 2009/15316 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki Yönetmeliğin 36 ncı maddesiyle metne işlendiği şekilde değiştirilmiştir.
(4) Bu madde başlığı “Taşınabilir söndürme tüpleri” iken, 10/8/2009 tarihli ve 2009/15316 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı Eki Yönetmeliğin 37 nci maddesiyle Taşınabilir söndürme cihazları “şeklinde değiştirilmiştir.

Periyodik testler ve bakım

MADDE 100- (1) Bu Yönetmelikte öngörülen yangın söndürme sistemlerinin, bina sahibi, yöneticisi veya bunların yazılı olarak sorumluluklarını devrettiği bina yetkilisinin sorumluluğu altında, ilgili standartlarda belirtilen sistemin gerektirdiği periyodik kontrole, teste ve bakıma tabi tutulması şarttır.

 

yangın tüpü yönetmeliği pdf

BİNALARIN YANGINDAN KORUNMASI HAKKINDA
YÖNETMELİK pdf olarak indirmek için tıklayınız.

 

Aybit – Yangın Tüpü Bakım Ve Takip Programı 🧯

Aybit – Yangın Tüpü Bakım Ve Takip Programı ile işletmenizde bulunan yangın söndürme tüpleri ve dolaplarının periyodik bakım ve kontrollerini, sözleşmeleri, talimatları ve daha fazlasını kayıt altına alabilir ve kolayca yönetebilirsiniz.

Sanayi bakanlığı tarafından yayınlanan tebliğe göre; yangın tüpleri kare barkodlayabilir , dolum-satış ve kontrol işlemleri kayıt altına alabilirsiniz.

El Terminali yazılımı ile sahada yapılan kontrolleri ve kontrol sırasında yapılan işlemleri sisteme giriş yapılmasını sağlar yanlışlıklar ve sorunları en aza indirebilirsiniz.

Böylelikle zamandan tasarruf ederken karmaşadan kurtulacaksınız!

Aybit Yangın Tüpü Bakım ve Takip Programı hakkında daha fazla bilgi için tıklayın!

 

The post Yangın Tüpü Yönetmeliği – 2020 appeared first on Atılım Yazılım.

]]>
Yangın Tüpü Takip Programının Faydaları https://www.atilimyazilim.com/blog/yangin-tupu-takip-programinin-faydalari-308.htm Wed, 03 May 2017 07:11:25 +0000 http://192.168.1.3:3441/atilim_yeni/?p=4263 Yangın tüplerinde bakım çizelgelerinin planlı bir şekilde oluşturulması, gerçekleştirilmesi yangın tüpünde oluşacak olası arızaları ve kullanım esnasında ortaya çıkacak problemleri en aza indirgeme açısından önemlidir. Kağıt Karmaşasına Son Karmaşa her alanda bir problemdir. İş yerlerinde çalışma zamanında ya da çalışmanın durmak zorunda olduğu anlarda dahi karmaşa mutlaka yaşanmaktadır. Önemli olan bu karmaşadan hızlı bir şekilde ...

The post Yangın Tüpü Takip Programının Faydaları appeared first on Atılım Yazılım.

]]>
Yangın tüplerinde bakım çizelgelerinin planlı bir şekilde oluşturulması, gerçekleştirilmesi yangın tüpünde oluşacak olası arızaları ve kullanım esnasında ortaya çıkacak problemleri en aza indirgeme açısından önemlidir.

Kağıt Karmaşasına Son

Karmaşa her alanda bir problemdir. İş yerlerinde çalışma zamanında ya da çalışmanın durmak zorunda olduğu anlarda dahi karmaşa mutlaka yaşanmaktadır. Önemli olan bu karmaşadan hızlı bir şekilde kurtulmaktır. İş yerlerinde bir diğer önem arz eden şey ise evrak, çizelge gibi takiplerin kolaylıkla sağlanabilmesidir. Aybit – Yangın Tüpü Bakım Ve Takip Programı sayesinde hem oluşturulan bakım çizelgeleri elektronik ortamda güvenle saklanabilirken hem de kağıttan ve karmaşadan uzakta olmanıza imkan tanır.

El Terminali Yazılımı Avantajı

El terminali yazılımı kullanarak bakım personelinizin sahada yapmış olduğu kontrolleri ve kontrol sırasında yapılan işlemleri tam zamanlı olarak sisteme girmelerine imkan sağlayarak işlerin doğru ve eksiksiz yapılmasını sağlarsınız. Bu sayede hem zamandan tasarruf edilir hem de karmaşıklık da ortadan kalkar ve problemler daha az seviyeye ineceğinden mutlu müşterilere sahip olacaksınız.

Barkod Yazdırma Özelliği

Barkod yazdırma işlemlerinin, yürütmüş olduğunuz süreçten ayrı olacağı düşünülemez. Bir sürecin başarıyla tamamlanması için mutlaka tüm iş adımlarının birlikte ve bağlı olması gerekmektedir. Bu hem temiz hem de kontrollü bir sonucu da size getirir.

Firmaların Kaydedilmesi

Firmaların kaydedilmesi muhakkak önemlidir. Bu sayede firmalarla olan iş geçmişinizi detaylı bir şekilde öğrenebilirsiniz, müşteri bilgilerini detaylı şekilde görüntüleyebilirsiniz. Yine belirli firmalara ait ürünlerin de görüntülenmesi işlemini basit ve hızlı bir şekilde sorunsuzca gerçekleştirirsiniz.

Yangın Tüplerinde Kontrollerin Önemi

Kontrolü yapılmamış her tüp tehlike, kayıp ve mutsuz müşteriler anlamına gelebilir. Yangın tüplerinin planlı olarak kontrollerinin gerçekleştirilmesi varsa hatalarının ya da arızalarının giderilmesi gelecek planlaması açısından da çok önemlidir. Bu işlemlere dair haftalık, 30 günlük gibi kontroller yapılır.

Her Tüpün Ömrü Vardır

Metal yorgunluğu, oksitleneme vb. sayısızca nedenden ötürü yangın tüplerinin de ömürlerinin olduğu unutulmamalı. Bunların kontrollerini tek tek yangın tüpünün başında durarak kontrol etmek yerine Aybit – Yangın Tüpü Bakım ve Takip Programı sayesinde gerçekleştirebilirsiniz.

Periyodik Bakımlar Performans & Maliyet & Zaman Kazandırır

Periyodik bakımlar oluşturmanın, sizi son dakika sürprizlerinden kurtarabileceğini düşünün. Bakım işlemlerinin periyodik çizelgelere göre yapıldığı zaman, kazandığınız vaktin tamamen size ait olması, kazanılan maliyetin tamamen iş yerinize ait olması gibi avantajlara sahip olabilirsiniz.

The post Yangın Tüpü Takip Programının Faydaları appeared first on Atılım Yazılım.

]]>
Yangın Tüplerinde Kontrol ve Bakımın Önemi https://www.atilimyazilim.com/blog/yangin-tuplerinde-kontrol-ve-bakimin-onemi-247.htm Mon, 01 May 2017 14:14:55 +0000 http://192.168.1.3:3441/atilim_yeni/?p=3864 Olası bir yangında ilk kullanılacak en etkili yardımcı söndürücü araç yangın tüpüdür. Yangın tüpleri hayatımızın her alanında yer almaktadır. Örneğin apartmanlarda, sitelerde, otomobillerimizde, toplu taşımalarda ve bir çok alanda. Yangın Tüpü Sayısı Riske Göre Belirlenmeli Yangın tüpü bulunduran kişi ve kurumlar, bulundurduğu yangın tüpü sayısını da risk durumuna göre belirlemektedir. Yangın tüplerinin gerekliliği ve önemi ...

The post Yangın Tüplerinde Kontrol ve Bakımın Önemi appeared first on Atılım Yazılım.

]]>
Olası bir yangında ilk kullanılacak en etkili yardımcı söndürücü araç yangın tüpüdür. Yangın tüpleri hayatımızın her alanında yer almaktadır. Örneğin apartmanlarda, sitelerde, otomobillerimizde, toplu taşımalarda ve bir çok alanda.

Yangın Tüpü Sayısı Riske Göre Belirlenmeli

Yangın tüpü bulunduran kişi ve kurumlar, bulundurduğu yangın tüpü sayısını da risk durumuna göre belirlemektedir. Yangın tüplerinin gerekliliği ve önemi bu düzeyde artmaktadır. Uzun yıllar kullanımı yapılmayan yangın tüplerinin bakımları ve kontrolleri belli aralıklarla apartmanlar ve site yönetimlerince gerçekleştirilmelidir.

Bakım Firmaları Dolum ve Yeterlilik Belgesine Sahip Olmalı

Eğer uzun zaman boyunca yangın tüpünün bakımı ve kontrolü gerçekleştirilmezse yangın tüplerinin işlevleri yok olabilmektedir. Tüm yangın tüplerinin periyodik kontrolleri ve bakımları da yine belirli standartlara göre gerçekleştirilir. Yangın söndürme cihazlarının dolumlarını ve bakımlarını gerçekleştiren üreticiler ya da servis firmaları da Sanayi ve Ticaret bakanlığınca verilen dolum ve servis yeterlilik belgesine sahip olmalıdırlar.

Kontrolü Kimler ve Hangi Kuruluşlar Gerçekleştirir?

İş ekipmanlarının kullanımına dair sağlık ve güvenlik şartları yönetmeliği gereğince taşınabilir yangın söndürme cihazlarının periyodik şekilde gerçekleştirilecek olan kontrolleri yalnızca makine mühendisleri, makine teknikerleri ya da yüksek teknikerler tarafından gerçekleştirilebilir. Bu kişilerin periyodik kontrol türüne göre değişken özel eğitim ve donanım şartlarına da sahip olmaları gerekir.

Yangın Tüplerinde Dolum Süreleri Ne Olmalıdır?

Eğer Kuru Kimyevi Tozlu Yangın Söndürme Tüpleri kullanıyorsanız her 6 ayda bir bakım için servise yönlendirme işlemi yapılmalıdır. Öncelikle yangın tüpünün hortumu kontrol edilir. Her ay direkt olarak basınç ve tüpün durumu kullanan kişi tarafından kontrol edilir. 2 ila 4 yılda bir tüpün markasına bağlı olarak tüp tamamen boşaltılır ve hidtostatik deneylerle kontrol edilir.

Köpüklü Yangın Söndürme Tüpleri kullanıyorsanız yine aynı işlemler gerçekleşerek yangın tüpünün bakımları ve dolum süresi ayarlanır.

Eğer Halokarbon Yangın Söndürme Tüplerini kullanıyorsanız, bakım için 6 ayda bir servise yollanmalıdır. Yine basınç ve tüp durumu kontrol edilir. 2 ila 4 yılda tüp tamamen boşaltılıp hidrostatik deneylerle kontrolü yapılır.

Yangın Söndürme Tüpleri Standartları

Yangın söndürme cihazlarında yapılacak olan periyodik kontroller ve bakımlar TS ISO 11602-2 standartlarına göre gerçekleştirilir. Söndürme cihazlarının bakımlarını gerçekleştiren üreticilerin ya da servis firmalarının dolum ve servis yeterlilik belgesine zorunluluğu bulunmaktadır. Servis veren firmalar, istenildiğinde müşterilerine belgelerini göstermek zorundadır ya da görünür bir noktada bulundurmalıdırlar.

Söndürme cihazlarının standartlarına dair belirtilen hususlar doğrultusunda yılda bir defa olacak şekilde yerinde genel kontrolleri gerçekleştirilir ve dört yılın sonunda da içindeki tüm söndürücü maddeler revize edilerek hidtostatik testleri gerçekleştirilmelidir.

Cihazlar dolum için getirildiğinde, söndürme cihazlarının bulundukları noktaları tehlike altında bırakmamak için servisi gerçekleştiren firmalar, bakıma aldıkları yangın söndürme cihazlarının yerie aldıkları söndürücü cihazın özelliklerine sahip ve aynı sayıda olacak şekilde kullanıma hazır bulunan yangın söndürme cihazlarını da geçiçi olarak bırakmak zorundadırlar.

Eğer siz de Yangın Tüpü Bakım ve Takip programı satın almak ve firmanızdaki işlemleri daha planlı ve pratik bir şekilde gerçekleştirmek istiyorsanız bizi 0262 255 52 12 numaralı telefonumuzdan bizi arayabilir ya da iletişim sayfasından bizimle iletişime geçebilirsiniz.

The post Yangın Tüplerinde Kontrol ve Bakımın Önemi appeared first on Atılım Yazılım.

]]>
Yangın Söndürücü Takip Otomasyonu https://www.atilimyazilim.com/blog/yangin-sondurucu-takip-otomasyonu-95.htm Thu, 06 Apr 2017 14:58:14 +0000 http://192.168.1.3:3441/atilim_yeni/?p=3386 Yangın Söndürücü Takip Otomasyonu, yangın tüpü üreticilerinin ve bakım işlerinin gerçekleştirenlerin işlerini kolaylaştırmaktadır. Yangın Söndürücü Takip Otomasyonu Yatırımdır Kurtarır Yangın Söndürme Cihazları, Yangın ve Güvenlik sektöründeki uluslararası gelişmeleri takip ederek, teknolojisini ve kadrosunu en ileri yöntem ve sistemlere göre kurmaktadır. Üretimde kalite ve akılcı yatırımlar sayesinde müşterileri için dünya kalitesinde ürün ve hizmetler sunmayı hedeflemiştir. ...

The post Yangın Söndürücü Takip Otomasyonu appeared first on Atılım Yazılım.

]]>
Yangın Söndürücü Takip Otomasyonu, yangın tüpü üreticilerinin ve bakım işlerinin gerçekleştirenlerin işlerini kolaylaştırmaktadır.

Yangın Söndürücü Takip Otomasyonu Yatırımdır

Kurtarır Yangın Söndürme Cihazları, Yangın ve Güvenlik sektöründeki uluslararası gelişmeleri takip ederek, teknolojisini ve kadrosunu en ileri yöntem ve sistemlere göre kurmaktadır. Üretimde kalite ve akılcı yatırımlar sayesinde müşterileri için dünya kalitesinde ürün ve hizmetler sunmayı hedeflemiştir.

Kurtarır Yangın ile gerçekleştirdiğimiz Aybit-Yangın Söndürücü Takip Programı ile yangın söndürücü cihazların bakımı, dolumu, kontrolleri, saha personeli uygulaması ve diğer özellikleri ile zamandan tasarruf etmelerini ve personelin üzerine düşen iş yükünü azaltmıştır.

İşlemlerin Takibi Kolaylaşıyor

Biraz projeden bahsedecek olursak yangın söndürücülerin imalatından bakımına kadar geçen süreç içerisinde hangi işlemlerden geçtiğini ve işlemleri hangi personelin gerçekleştirdiğini, hizmet verilen firmaların yangın söndürücülerinin durumları hakkında bilgilere ulaşalabilmektedir.

Dolum, bakım, onarım, test ve kontrolleri ile yangın söndürme cihazlarının tetik mekanizması veya vana tertibatı, hortumu, lansı, emniyet pimi, gösterge saati gibi işlemlerinizi tüp bazında hangi tarihte yapıldığını tutabilirsiniz.

Tablet Uygulama Desteği

Saha bakım personeline verilen tablet uygulaması ile yapılan işlemlerin 3G üzerinden sunucu entegre çalışarak programa aktarmaktadır. Bu sayede saha bakım personeli sahada iken hangi işleri yaptığının takibi kolaylaşmaktadır.

Bakım personeline program üzerinden sahadayken yeni görevler atanabilmektedir.

Program ile firmalar verilen tüpler üzerine karekod etiketler üretilerek yasa gereği olması gereken bakım tarihi, dolum tarihi, toplam ağırlığı vb bilgileri yapıştırılmaktadır. Karekod etiketi ile yangın söndürücü cihazlarınızı kimliklendirmiş olursunuz. Bu kimliklendirme cihazların karışıklığını ortadan kaldıracak ve takibi konusunda büyük kolaylık sağlamaktadır.

Yukarıda anlatılanlar işlemlerinizi takip etmenin yanında müşterilerinize karşı planlı, programlı, ilkeli ve bilgileri raporlama imkanı sağlayarak yürütmenizi sağlamaktadır.

Aybit-Yangın Söndürücü Takip Programı hakkında detaylı bilgi için 0262 255 52 12 numaralı telefondan bize ulaşabilirsiniz.

The post Yangın Söndürücü Takip Otomasyonu appeared first on Atılım Yazılım.

]]>